Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.07.2011

Salonul de proiecte

Pornind de la premisa că în România posibilităţile de producţie în arta contemporană sunt aproape inexistente, iar artiştii din generaţiile noi întâmpină mari dificultăţi în a-şi concretiza proiectele, Salonul de proiecte îşi propune să acţioneze ca o platformă pentru încurajarea unor practici artistice care abordează problemele actuale din societatea românească, reflectând asupra contextului contemporan.

Salonul de proiecte este o iniţiativă a Magdei Radu şi a Alexandrei Croitoru şi se va desfăşura timp de un an în spaţiile din Calea Moşilor, nr. 62-68, etaj 2, cu sprijinul financiar şi logistic oferit de MNAC. Această iniţiativă îşi propune realizarea unor expoziţii, prezentări şi dezbateri care se vor focaliza asupra artei contemporane din România, punând producţiile tinerilor artişti într-un context mai larg.

Cele două iniţiatoare adresează invitaţia artiştilor aflaţi la începutul carierei de a trimite propuneri de proiecte (conceptul şi descrierea proiectului, schiţe, estimare de buget etc.), însoţite de o documentaţie relevantă a activităţii artistice (CV, portofoliu).

În urma procesului de selecţie vor urma discuţii şi negocieri cu fiecare dintre artiştii selectaţi. Ţinând cont de constrângerile legate de spaţiu şi de buget, există posibilitatea ca lucrările produse să fie expuse în mai multe etape.

Data limită de trimitere a proiectelor este 15 septembrie 2011. Procesul de selecţie se va desfăşura în perioada 15 septembrie – 1 octombrie 2011. Prima expoziţie va avea loc în perioada noiembrie-decembrie 2011.

Magda Radu este istoric de artă şi curator. Predă la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti cursul intitulat „Arta românească în context est-european: 1945-1989”.

Alexandra Croitoru este artist vizual şi predă în cadrul Departamentului Foto-Video al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

Documentaţia în format digital sau printată (max. A4) va fi trimisă pe adresa:

OP Buc. 55
CP nr. 6

Nu menţionaţi niciun nume pe plic (căsuţa poştală este nenominală) şi nu trimiteţi lucrări originale, documentaţia urmând să rămână în arhiva Salonului de proiecte.

Pentru mai multe informaţii, puteţi scrie prin e-mail la salonuldeproiecte@gmail.com

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Multumesc! Nu stiam de acest proiect.Mi se pare o initiativa foarte buna.

    Comentariu de Agata Secelean | 20.07.2011

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com