Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.06.2008

AiR Romania / Bulgaria

Pro Helvetia – Swiss Arts Council anunţă iniţierea programului “AiR România / Bulgaria”, un program de rezidenţe artistice pentru artişti români şi bulgari, care se va derula în perioada 2008-2010. În România programul va fi administrat de United Experts - birou de consultanţă şi coaching în cultură.

Prin acest program, Pro Helvetia urmăreşte încurajarea schimburilor interculturale în domeniul artelor vizuale, muzicii, literaturii şi dansului. Programul de rezidenţă presupune anual un schimb bilateral de artişti (un artist din România, respectiv din Bulgaria, în rezidenţă în Elveţia şi doi artişti elveţieni în rezidenţă în România, respectiv Bulgaria) într-unul sau mai multe domenii artistice.

Pentru anul 2008 se va organiza o rezidenţă pentru un artist vizual român în Elveţia, la F+F Schule für Kunst und Mediendesign, Zurich, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2008.

Se asigură suport financiar pentru:

  • transportul internaţional (bilet de avion) şi transport local în Elveţia pe bază de abonament
  • cazare
  • diurnă

De asemenea, artistul selectat va beneficia de un coach elveţian pe perioada rezidenţei.

Artiştii români interesaţi de participarea la acest program de rezidenţe trebuie să aibă experienţă artistică relevantă, să fie interesaţi de cultura ţării gazdă şi să cunoască engleză şi/sau germană.

Aplicaţia trebuie scrisă în limba engleză şi trebuie să conţină următoarele informaţii/documente:

  • Informaţii despre aplicant: numele şi prenumele artistului, data şi locul naşterii, starea civilă, adresă, telefon, e-mail, website, limbi străine cunoscute (la ce nivel)
  • Curriculum Vitae
  • Motivaţia pentru candidatură la acest program de rezidenţe, incluzând şi o scurtă descriere a proiectului ce urmează a fi realizat pe perioada rezidenţei.
  • Documentaţie relevantă despre lucrările şi proiectele realizate până în prezent (video, foto, publicaţii, articole de presă etc).

Plicurile conţinând documentaţia de aplicaţie se vor inscripţiona cu menţiunea “pentru AiR Program” şi se vor trimite prin poştă la adresa

United Experts
Str. Spiru Haret nr. 13, ap.1
010174 Bucureşti 1

Data limită de primire a documentelor la sediul United Experts este 23 iunie 2008. Aplicaţiile care vor sosi după această dată nu vor fi luate în considerare, chiar dacă data poştei este 23 iunie 2008.

Informaţii suplimentare se pot obţine scriind la adresa de e-mail larisa@unitedexperts.ro sau telefonând la 021.3193444 sau 0744.434721, persoană de contact Larisa Ispas, administrator de program pentru România.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com